blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG shadow
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
sh@dow



Project Torque I.
pridal sh@dow 28.11. 2007 o 21:48

Project Torque je MMO racing. O hre som sa dozvedel prvý krát z mailu ktorý mi prišiel na adresu od AeriaGames. (Kedysi dávno som sa prihlásil do ich hry Last Chaos). Dostal som pozvánku na betatest hry project torque. Obrázky na stránke sľubovali peknú grafiku, autá su fajn zábavou, tak som sa rozhodol skúsiť to.

Po prihlásení sa do hry a downloade updatov sa dostávame do obrazovky s výberom serverov. Po prvom prihlásení nasleduje výber auta. Keď som začínal, na výber boli tri autá. Lion, Corus a Kawana. Neskôr k základným trom autám pribudlo štvrté - Miyato Wizz.

Lion je veľký sedan s pohonom predných kolies - v realite som mal možnosť zatial jazdiť len na Octaviách, preto som sa rozhodol brať toto auto. Zo začiatočníckych áut je práve Lion najrýchlejší, i keď v zákrutách stráca na menšie a šikovnejšie autíčka.
Corus má predný náhon a je menší ako Lion, takže trochu šikovnejší.
Kawana má pohon zadných kolies. Je to zo začiatočníckych áut najpomalšie, ale v zákrutách dokáže využiť svoje malé rozmery, hmotnosť a brať ich oveľa šikovnejšie ako iné autá.
Wizz je... musím sa priznať, to auto som neskúšal. Predný pohon, priemerný výkon. Niečo na úrovni Corusu. Podstatne viac ľudí vydrží využívať Kawanu alebo Wizz ako Liona vo vyšších úrovniach.

Po výbere auta som sa dostal do tutorialu, ktorý mi v krátkosti vysvetlil ovládanie hry pri jazde na corolle z rokov 1985/86. Pri skušobnej jazde som ďakoval, že som si vybral auto s predným náhonom, keďže zvládať to japonské čudo dalo skutočne zabrať. (niekto to tuším nazval krabicou s kolesami - ale neskôr som si to auto obľubil.)

Začiatočník má teraz na výber niekoľko miestností kde sa dá pretekať:
Amateur (pre začiatočníkov - zapnutý ghost mode, takže je nemožné vrážať do súperov)
Pro (tu sú kolízie možné, ale ľudia čo to zneužívajú nie sú na tratiach obľúbený)
Thunder Alley (okruhy na spôsob Nascar - pri veľkom počte pretekárov celkom zábava - pôvodne sa to volalo High Speed Heat)
CTF (no áno, CTF sa nachádza aj v tejto hre. ale jedinou zbraňou je auto. Dobrý sposob na otestovanie deštrukcií.)
Explorer (iný spôsob na testovanie deštrukcie. Na pretekárskom okruhu sú rozmiestnené predmety ktorých zbieranie je bodované.)
Challenge (spôsob ako minúť peniaze. Pre profíkov spôsob ako si zarobiť.)

V pretekoch sa do hry dostávajú ľudia s rôznymi autami a skúsenosťami. Začiatočníci sú zo začiatku vážne zaujatý testovaním deštrukcií na plotoch okolo trate (pravdepodobne zvyk z NFS). Postupom času sa ale hráči učia limity vlastného auta. Taktiež si treba zvyknúť, že to nie je hra o neustálom vyhrávaní. Tu nie je súperom AI ale skutočný hráči. Ale postupom času ako sa zlepšujú schopnosti hráča i jeho auta, sa zlepšujú aj dosahované výsledky.

Popisu ďalších áut sa budem venovať v pokračovaní tohto článku.




Prístupov 3418
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Project Torque I.
[ 28.11.2007] (príspevkov 1)